Nieuws

Paaschallenge 2024 (1 maart)

GA JIJ MEE???
Vrijdagavond 1 maart om 18.30 uur is alle jeugd vanaf 12 jaar welkom in ’t Forum
voor de paaschallenge 2024 met het thema ‘Ga mee’. Het belooft een uitdagende avond te worden. Lukt het jullie om de eindbestemming te halen? Opgeven kan tot en met zondag 25 februari bij Evelien – zie het kerknieuws.


Muzikale jongerendienst met troubadour Theo van Teijlingen

Zondag 10 maart is er  18.30 uur een “speciale muzikale dienst”

Het thema is “Goed zingen is twee keer bidden…”. Veel liederen, veel verschillende muziek op deze zondagmiddag. Ooit zei een oude kerkvader, Augustinus: “Goed zingen is 2 keer bidden”. Het belooft een hele muzikale dienst te worden o.l.v. troubadour Theo van Teijlingen uit Goes.  “Muziek raakt,  verbindt,  emotioneert en enthousiasmeert…”, vertelt Theo, “als troubadour neem ik steevast mijn gitaren mee naar de kerkdienst. Als je een liedje zingt, raak je heel andere snaren…letterlijk en figuurlijk! Dat wisten ze vroeger ook al in de kerk, ook die oude kerkvader Augustinus, zijn uitspraak is zo’n beetje het thema van de dienst geworden.”

Veel zingen, muziek, beeld met muziek en heel weinig gesproken woorden, dat zijn de ingrediënten voor deze speciale dienst. Iedereen is van harte welkom om mee te vieren, te zingen, te luisteren of gewoon lekker stil te genieten van de liedjes, de nieuwe en oude liederen die gezongen zullen worden.  Om 18.30 uur begint de viering. Na afloop is er volop gelegenheid om elkaar nog te ontmoeten onder genot van een bakkie.

De jeugdraad


Korenavond 8 maart

Op vrijdag 8 maart om 19.30 hopen we weer een korenavond te houden. Vóór de pauze zingt het Sjaloomkoor, een koor voor mensen met een beperking, en na de pauze Mannenkoor Obadja uit Ouddorp. De liederen mogen meegezongen worden. De avond is gratis; er is een collecte t.b.v. renovatie van de Gereformeerde Kerk van Stellendam. Spreker: Adrie Bijl. Iedereen van harte uitgenodigd!
 

QUiz

Op 12 januari jl. hadden we weer een gezellige quizavond in ‘t Forum. Doordat de quizmaster moeilijke vragen had verzameld was het een hersenkrakende avond. Maar met de heerlijke hapjes van Evelien erbij wel een geslaagde avond! Inmiddels is er € 150 overgemaakt naar de bankrekening van de kerk. Op zaterdag 2 maart gaan we weer quizzen. Ditmaal is de opbrengst voor de pot “vervang het dak”. We hopen dat u in grote (re) getale aanmeldt via de e-mail . Vanaf 19.30 is de inloop maar om 20.00 uur gaan we van start.

Hartelijke groet,
Jan en Gerda Weeda.


 

Verschijningsdatum KERKNIEUWS 893: vrijdag 15 maart.2024.