Nieuws


Storing kerktelefoon 20-1-2019

Vanwege een nog onduidelijke storing is de morgendienst van 20-1-2019 niet uitgezonden. Er wordt aan gewerkt om de oorzaak boven te krijgen.


Alpha cursus

NIEUWE ALPHACURSUS van start in Stellendam (22 januari) Ontmoeten, vragen en ontdekken: dat doe je op Alpha! Alpha is een introductie in het christelijk geloof die ook in Stellendam wordt aangeboden. Wereldwijd hebben ruim 24 miljoen mensen in 169 landen een Alphacursus gevolgd. In Stellendam gaat 22 januari een Alpha van start. In tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekken deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. Elke avond begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luisteren de Alpha-deelnemers naar een kort, inspirerend verhaal. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal waarover de Alpha-deelnemers doorpraten in kleine gespreksgroepen. De cursus is gratis en vrijblijvend en wordt gegeven van 18.30 tot 21:45 uur op dinsdagavonden, Bosschieter str aat 6 te Stellendam. In Nederland hebben ruim 270.000 mensen een Alphacursus gevolgd. Of je jong of oud, gelovig of niet-gelovig bent; …je bent van harte welkom! Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken in een laagdrempelige, leerzame en leuke setting. Er is ruimte voor al je vragen. Kijk voor meer info en verhalen van Alpha-deelnemers op alphacursus.nl of op de websites van Hervormde / Gereformeerde kerk of neem contact op via de e-mail. Wil je je aanmelden klik dan op dit : Aanmeldingsformulier Je kunt hem dan uitprinten en aan Irma geven.


SAMEN AAN TAFEL Stamppotten buffetavond

Donderdag 17 januari 2019 hoeft u niet zelf te koken! Wij doen het graag voor u! Welkom aan tafel in het Forum, waar we een gevarieerd en uitgebreid Hollands menu serveren… Vanaf 17.30 is de inloop, het welkomstdrankje staat voor u gereed, waarna we rond de klok van 18 uur met de maaltijd hopen te beginnen. Noteer deze datum dus alvast in uw nieuwe agenda voor 2019! U kunt zich aanmelden via de lijst in de hal van de kerk, of bel met Nel van der Steen: 0187 493029 of per e-mail

Als u opgehaald en thuisgebracht wilt worden, laat het ons weten! We hopen op deze culinaire avond weer velen van u te mogen begroeten, weet dat u welkom bent!

Met een hartelijke groet….Team SAMEN AAN TAFEL.


3de Quiz-avond op vrijdag 25 januari

Naar aanleiding van de opmerkingen van de vorige quizronde heeft de quizmaster nieuwe vragencategorieën. Om zeker te zijn van een plaatsje geef je nu alvast op.

Dit kan via de e-mail

We kijken uit naar jullie komst, namens Jan en Gerda Weeda.


Schaatsen !

Ha jongens en meisjes, op zaterdag 19 januari willen we gaan schaatsen. We verzamelen om 9.00 uur bij de kerk en gaan daar vandaan naar de schaatsbaan in Breda. We verwachten rond 12.30 uur weer terug te zijn. De kosten zijn €2,50 per persoon, als je schaatsen wilt huren kost dat €6 extra. Ik zorg voor pakjes drinken en iets lekkers, dus dat hoef je niet mee te nemen.

Opgeven kan via de  :    e-mail

Graag hoor ik uiterlijk 17 januari of je meegaat, en of je ouders eventueel kunnen rijden (naam en telefoonnummer alsjeblieft). Ouders kunnen ook mee op de schaatsen, zij betalen zelf de volledige entree.

Hartelijke groet,

Marieke Schippers


Boeken

Ook in 2018 hebben wij weer flink wat boeken verkocht via bol.com en boekwinkeltjes. Onder aftrek van gemaakte kosten (verpakkingsmateriaal en portkosten) kunnen we meedelen dat we €600,- hebben overgemaakt op de bankrekening van onze kerk. Hartelijk dank voor een ieder die boeken inleverde, ook in de loop van het jaar. Vanaf begin februari kunnen we weer boeken in ontvangst nemen dus mocht u tussentijds van boeken af willen, geef gerust een seintje! Met een hartelijke groet,

Jan en Gerda Weeda


Gereformeerd kerkkoor “Canticum”

Bedankje en oproep De kerst- en nieuwjaarskaartenactie voor ons kerkkoor “Canticum” heeft het mooie bedrag van net € 350,00 opgebracht, dat is € 50,– meer dan verleden jaar. We willen iedereen die hieraan heeft bijgedragen heel hartelijk bedanken. Ons kerkkoor “Canticum” is maar klein, hierom zijn we dringend op zoek naar een aantal nieuwe koorleden. We hebben deze kerstperiode gezongen bij de 55+ van de ger. Kerk Ouddorp, In het bejaardencentrum in IJselmonde, In het Haegse huus bij de plattelandsvrouwen en in de Hervormde kerk te Stellendam. Allemaal geweldige momenten om God te loven en te prijzen. Als U denkt daar zou ik ook wel bij willen zingen , dan bent U van harte welkom op een van onze repetitieavonden. De repetities beginnen in het nieuwe jaar op D.V. donderdag 10 januari a.s. om 19:30 uur in de Gereformeerde Kerk te Ouddorp. Namens het Gereformeerd kerkkoor “Canticum” Stellendam en Ouddorp, wensen wij u een gezegend 2019 toe. Tot ziens.


de Matteüs Passion

Een goed gesprek over de Matteüs Passion – Mar van der Veer Schoolmusicus, componist en theoloog Mar van der Veer geeft drie donderdagavonden uitleg in de Emmaüskerk te Middelharnis over de Mattheüs Passion van Johan Sebastiaan Bach. Hij opent in woord en muziek een deur naar de in ons land meest geliefde Passiemuziek van Johan Sebastiaan Bach. Voor velen blijft dit indrukwekkende muzikale gebouw te imposant om binnen te gaan. Mar van der Veer laat horen hoe gemeenteleden in de dagen van Bach werden uitgenodigd om deel te worden van dit muzikale geloofsverhaal. Met name zal hij ingaan op de theologie die achter de teksten verborgen zit. Deze wordt in onze tijd niet of nauwelijks begrepen. Mar van der Veer welbekend op Goeree-Overflakkee, als leraar muziek. Hij is behalve componist nu ook theoloog. Mar van der Veer gaat drie avonden met ons in gesprek op de donderdagavonden 14, 21 en 28 maart.

De avonden zijn vanaf 20.00 uur en vrij toegankelijk. Iedereen is van harte welkom om te luisteren en in gesprek te gaan met deze bevlogen man. Waar? Emmaüskerk, Koningin Julianaweg 64 te Middelharnis.