gemistnl

Belangrijk nieuws !

(Ook te lezen in het kerknieuws van 11 december)

Van YouTube naar KERKDIENSTGEMIST.

Toen na het uitbreken van het Coronavirus groepsbijeenkomsten, zoals kerkdiensten niet meer konden plaatsvinden, hebben wij het initiatief genomen om onze kerkdiensten d.m.v. een zogenaamde “livestream” uit te zenden via YouTube. In de tussentijd is professionele apparatuur aangeschaft en zijn vaardigheden verbeterd, waardoor de beelden van de kerkdiensten steeds mooier de huiskamers in komen. De uitzendingen via YouTube gaan door t/ m 31 januari 2021. Hoe is het daarna geregeld? Half november zijn we gestart met een proefabonnement op Kerkdienstgemist.nl. Het proefabonnement is naar volle tevredenheid. De matige ervaringen met Kerkomroep.nl hebben ons doen besluiten het abonnement hierop te beëindigen en over te
stappen naar Kerkdienstgemist.nl. Kerkdienstgemist.nl biedt ook alleen geluid aan. In de huidige periode zijn de kerkdiensten te zien via YouTube en Kerkdienstgemist.nl Als u gewend bent om naar de live-uitzending te gaan via de website van de kerk verandert er weinig. In plaats van te klikken op YouTube klikt u op het logo van Kerkdienstgemist.nl. U komt dan vanzelf op de juiste internetpagina terecht. Als u gewend bent om de uitzending te bekijken via de internetbrowser op uw PC of laptop via You-Tube.com verandert er wel iets vanaf februari 2021. Ga in dat geval via uw browser of Google naar kerkdienstgemist.nl en vul daar als zoekopdracht Stellendam in. U vindt ons dan op de link naar Gereformeerde Kerk. Als u gewend bent om de uitzending te bekijken via de YouTube app op uw telefoon of tablet dan verandert dat ook. De makkelijkste manier om de uitzendingen te bekijken op uw telefoon of tablet is via de gratis app van Kerkdienstgemist.nl. De app voor de Android telefoon of tablet vindt u in Google Play. De app voor de Apple IPhone of iPad vindt u in de App Store. Wanneer u zelf niet weet hoe u de app moet installeren, vraag dan iemand uit uw familie- of kennissenkring om u hierbij te helpen. Wij hopen dat u zich, indien u thuis verbonden bent via Kerkdienstgemist.nl betrokken voelt bij de kerkdiensten. De kerkdiensten via Kerkdienstgemist.nl kunt u ook op een later tijdstip kijken of luisteren. Kerkdienstgemist.nl staat nu open voor iedereen. Dat heeft te maken met de tijd waarin we nu leven. Wanneer de Coronatijd voorbij is, kan Kerkdienstgemist.nl alleen met behulp van een code (is gratis voor u) geactiveerd worden. Daarover leest u later meer. Een zeer beperkt aantal gemeenteleden heeft nog de traditionele kerkradio. Hier verandert vooralsnog niets.

Bert Kraaijenbrink.

Preekrooster

1ste kwartaal van
het jaar 2021